Gyakran ismételt kérdések

Milyen fával dolgoznak?

Legfőbb alapanyagunk műszárított lucfenyő (KVH), amely egy hőkezelt anyag, a nedvességtartalma nagyon alacsony 12-18 % körüli.

 

Impregnálják-e a fát?

A hőkezelés miatt nem szükséges a fát impregnálni, ám amennyiben a megrendelő ezt szeretné, a bemerítéses impregnálás megoldható, hiszen rendelkezünk impregnálóberendezéssel.

 

A szeglemezek saválló anyagból készülnek-e?

Általában horganyzott szeglemezekkel dolgozunk, de speciális esetekben szükséges lehet a saválló lemezek alkalmazása is, ennek nincs akadálya, hiszen ausztriai üzemünk gyárt ilyen anyagból is szeglemezeket.

 

Milyen fesztávú tetőt tudnak legyártani?

A maximális fesztáv 30 méter, természetesen ezt közúton nem lehet elszállítani így egyben, csak több darabban. A leggyakoribb fesztávok a 15 méter és az az alatti méretek.

 

Tetőtér kialakításhoz is gyártanak szeglemezes tetőket?

Igen, a kerettartós rendszerünk pont erre lett kifejlesztve, a 90-es években számos tetőteres házat építettünk ezzel a technológiával.

 

Mennyi idő alatt tudják legyártani egy átlagos 150 m2-es családi ház tetőszerkezetét?

A tető legyártása nagyban függ a tetőidomtól. Egy nyeregtetős ház tetőszerkezetét, ami pld. 20 darab egyforma tartóból áll, jó esetben egyetlen nap alatt legyártjuk. Egy bonyolultabb kontyolt tetős épület tetőszerkezetét 1-2 nap alatt.

 

Ha a főtartók magasak, miként lehet elszállítani?

Több megoldás is létezik erre, például a rácsostartót két részre bontjuk és az építés helyszínén, vagy mobilpréssel, vagy speciális „lyukaslemezes szeglemezzel” és bordásszeggel állítjuk össze.

 

Komplett tetőépítést is vállalnak? Cseréppel eresszel?

Nem, egyelőre a leterheltségünk ezt nem teszi lehetővé, tehát jelenleg csak szerkezetépítést vállalunk szélmerevített tetőig.

 

Vállalják a szállítást és daruzást is?

Amennyiben így egyezünk meg akkor igen. A helyszíni daruzást érdemes a Megrendelőnek magának intéznie, hiszen ott helyben sokkal jobb árat tud elérni, mint amit mi, mint távoli cég ki tudnánk alkudni egy ismeretlen daruscégtől.

 

Ha oromfalra van szükségem azt is le tudják gyártani?

Igen az oromfalak legyártása nem okoz problémát, mindennapos feladat.

 

Mennyi idő alatt tudnak egy tetőt legyártani?

Általában 1-2 nap alatt, mérettől és a tető összetettségétől függ a gyártási idő.

 

Mik a fizetési feltételek?

Megegyezés szerinti feltételek, de általában, szerződéskötés után 70% előleg, majd átadás-átvétel után 30%.

 

Mennyi ideig tárolják az elkészült tetőt?

7 napig, utána kénytelenek vagyunk tárolási díjat kérni, tehát célszerű a megrendelt tetőt időben elszállíttatni.

 

Ha gyártótelepi átvételt választok, mivel lehet elszállítani a kész tetőt?

Ez az építés helyétől is függ, amennyiben nyergeskamionnal megközelíthető, akkor a legcélszerűbb egy ilyen járművel érkezni.

 

Mennyi ideig tart egy átlagos 150 m2-es tető összeállítása az építés helyszínén?

Tapasztalataink szerint ez 1 nap alatt elkészül.

 

Önöknél miként történik a tervezés?

A szeglemezes tetők gyártását a tervezés előzi meg, melyet a Wolf saját szoftverével végez, melynek neve Wolf Win. FONTOS, hogy az építészeti, gépész, elektromos, és egyéb, a tetőt nem érintő, tartószerkezeti, statikai kiviteli terveket nem készítünk, ez az Építtető feladata!

 

Ha megrendelem az összeszerelést, akkor milyen készültségig vállalják az építést?

 Az összeszerelést csak szélmerevített tető készültségig végezzük az építés helyszínén.

 

Az esővédelem kinek a feladata?

Sem fóliázást, sem szegést, sem lécezést, sem semminemű esővédelmet nem adunk a tetőszerkezetekhez! A tetőszerkezet a tényleges rácsostartókból és a szélmerevítésből áll!

 

A telkem nehezen megközelíthető helyen van, tudnak segíteni?

Gyártótelepi átvételben biztosan, hiszen ebben az esetben az Ön feladata és felelőssége az elkészült szerkezet elszállítása. Nehezen megközelíthető helyekre nem minden esetben tudunk építeni és fenntartjuk a jogot arra, hogy ilyen esetekben elálljunk az árajánlatadástól, vagy a megrendeléstől.

 

Lapostetős házat szeretnék, építenek ilyet?

Mivel csak szerkezetkész tetőket építünk jelenleg, így a lapostető esetében semmilyen vízszigetelést, sem lejtésképzést nem alakítunk ki. Zárófödémet gyártunk, melynek legfelső építőlemeze egy 19 mm-es faforgácslap. Mindennemű vízszigetelés, kiszellőzés, szegés, vízelvezetés, bádogozás az építtető feladata. Lapostetős tervek esetében is fenntartjuk a jogot arra, hogy elálljunk az árajánlatadástól, vagy a megrendeléstől.

 

Ácsolt tetővel nem is foglalkoznak?

De igen, ha erre van szüksége, kérjen ajánlatot! Minőségi anyagokból leszabjuk a tetőszerkezet főbb részeit és a gyártótelepről elszállítható. Szállítás és szerelés egyedi megállapodás szerint.

 

Lehet Önöktől rétegragasztott gerendákat vásárolni?

Igen lehet. Kiváló minőségű műszárított, hossztoldott és/vagy rétegragasztott faanyagokkal dolgozunk, ezeket értékesítjük is. Azonban íves rétegragasztott tartókkal nem foglalkozunk!

 

Mezőgazdasági csarnokok építését is vállalják?

Nem vállaljuk, kizárólag családi ház méretű tetőket tudunk építeni.

 

Milyen ÁFA tartalommal számláznak?

Szerkezetértékesítés és építés 27%-os ÁFA tartalommal történik.